Blog thumbnail

Cum să îți alegi valiza perfectă pentru următoarea călătorie

Blog thumbnail

Ai ales destinația, ai cumpărat biletele, ai plătit cazarea, iar itinerariul e făcut. Aștepți cu nerăbdare să treacă zilele și să vină ziua cea mare. Dar stai! Nu ai uitat nimic? BAGAJUUUL! 

Dacă esti o persoană care călătorește constant și care poate trăi dintr-o un rucsac timp de o săpămână atunci e minunat. Dacă ești ca restul dintre noi, atunci bagajul e cea mai stresantă parte a călătoriei tale. Atâtea întrebări, atâtea lucruri de care trebuie să ții cont. Cât timp vei fi plecat? Cu ce te deplasezi? Care e destinația? Vrei bagaj de cală? Vrei bagaj de mână? Vii cu multe cadouri înapoi? Decizii, decizii, decizii…

Nu-ți face griji, și nu te mai stresa. Te ajutăm noi. Înainte de a alege bagajul perfect de călătorie sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont: locație, perioadă și preferințe personale.

Locația

Locația este foarte importantă în alegerea hainelor și implicit a bagajului. Dacă mergi într-un loc unde e cald, îți vei pune evident haine mai subțiri, ceea ce înseamnă că s-ar putea să nu ai nevoie de un bagaj atât de mare. Hainele subțiri sunt ușor de împachetat și ocupă mult mai puțin spațiu. Dacă, în schimb, mergi într-un loc în care e frig, vei avea nevoie de haine groase. Acestea fiind mult mai voluminoase și mai greu de împachetat într-un mod compact, vor ocupa mai mult spațiu. Ceea ce înseamnă că s-ar putea să ai nevoie de un bagaj mai mare.

Perioada

Un alt lucru de care trebuie să ții cont când îți alegi valiza potrivită, este perioada de timp în care vei fi plecat. Dacă mergi într-un city break de 2-3 zile, vei avea nevoie, evident, de un bagaj mai mic. Dacă, în schimb, mergi pe o săptămână sau două, atunci bagajul de care ai nevoie este evident mai mare. În același timp trebuie să ții cont și de perioada din an și de vreme. În funcție de locație (despre care am vorbit mai sus), vremea va fi diferită. De exemplu, dacă mergi primăvara, s-ar putea să ai nevoie atât de haine subțiri, cât și de haine mai groase. Care, din nou, cer o valiză de anumite dimensiuni.

Preferințe

Când vorbim despre preferințe, ne referim la ce anume preferi tu când vine vorba de valize. Vrei să fie din material? Din plastic? Din piele? Vrei să fie cu două roți sau cu patru? Sau poate tu preferi defapt ghiozdanele.

Tipul de valiză

Există două tipuri de valiză: din material/piele și din plastic. Cele din material sau piele îți oferă mai multă flexibilitate. Pe lângă că poți forța puțin numărul de lucruri pe care le bagi în aceasta, valiza poate fi adăugată cu mai multă ușurință în compartimente mici. De asemenea, acestea absorb șocul mult mai bine decât cele din plastic. Adică, se rup mult mai greu dacă sunt trântite sau aruncate în cala avionului sau la aeroport.

Cele de plastic pe de altă parte, protejează mult mai bine lucrurile fragile din bagaje. Așa că dacă ai de transportat ceva fragil, valizele de acest gen sunt mai recomandate. Acestea însă, nu sunt la fel de flexibile ca cele de material, și sunt mai puțin rezistente la șoc. 

Indiferent ce tip de valiză alegi, asigură-te că e de bună calitate, și că nu va ceda când ți-e lumea mai dragă în vacanță.

Numărul de roți

În momentul de față există pe piață două opțiuni: valize cu două sau cu patru roți. Valizele pe două roți sunt mai ușor de manevrat și folosit pe suprafețe mai puțin netede. Cele pe patru roți îți oferă mai multe opțiuni de transport: o poți trage, o poți împinge, sau o poți purta pe lângă corp. 

Este recomandat să îți achiziționezi o valiză cu roți chiar dacă vei avea bagaj de mână. Este mult mai simplu de cărat.

Dimensiunea valizei

Dacă călătorești cu avionul, dimensiunea valizei este un lucru esențial de care trebuie neapărat să ții cont. Cerințele pot diferi de la o linie aeriană la alta așa că asigură-te că verifici cerințele lor înainte de a face bagajul.

 

Cele mai întâlnite dimensiuni pentru valize sunt:

Tip de bagaj

Dimensiuni

Bagaj de mână

40 x 30 x 20 cm

Valiză mică

55 x 40 x 23 cm

Bagaj de cală

149 x 119 x 171 cm

Să recapitulăm! Ca să găsești valiza perfectă pentru următoarea vacanță, trebuie să ții cont de: locație, perioadă, tipul și dimensiunea valizei. E simplu! O vacanță iarna, cere valiză mai mare, iar una vara, cere o valiză mai mică! Un city break, cere o valiză mai mică, în timp ce un concediu cere o valiză mai mare.

Gata! Ești pregătit! Acum știi tot ce trebuie să știi despre cum să îți alegi valiza perfectă pentru următoarea vacanță. Găsești mai multe tipuri de valize aici.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cos de Cumparaturi

0

Nu ai niciun produs în coș.

Hit Enter to search or Esc key to close
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop