Blog thumbnail

Top 5 țări de vizitat pe bani puțini

Blog thumbnail

Poate că nu e bine să îți faci planuri în această perioadă de izolare, mai ales că nu știm cum va fi situația după ce ieșim din carantină, dar nu ne putem abține! Căutând destinații noi și făcând planuri (chiar și imaginare) cu destinații pe care am vrea să le vizităm e unul dintre puținele lucruri care fac izolarea mai suportabilă.

Desigur, chiar și când facem “planuri imaginare”, le facem cât putem de realistice, pentru că, cine știe, o să le putem folosi. Așa că, mai jos găsești o listă cu câteva țări pe care le poți vizita pe bani puțini.

Malta

Malta este o destinație mai puțin “mainstream”, dar care e în continuă creștere. Deși este o insulă europeană aceasta îmbină cultura din Italia, Tunisia și Libia, transformând-o într-o locație unică în Europa. Cu plaje sălbatice, mâncare delicioasă și vinuri dulci, este o locație perfectă pentru vară. 

Malta este compusă din 3 insule: Malta (insula principală), Gozo și Comino. Ai câte ceva de văzut pe fiecare, așa că ia-ți mai multe zile ca să le poți vizita pe toate.

Cipru

O altă insulă care merită vizitată este Cipru. Cu o istorie complexă și cu influențe din mai multe zone este un loc care îmbină Occidentul cu Orientul, așa că ai șansa să te bucuri de ambele lumi în aceeași țară. Capitala, Nicosia, este împărțită în două, între partea cipriotă și cea turcă, fiind singura din lume de acest fel. Pe lângă asta, în Cipru găsești si numeroase plaje pe care te poți bronza vara, dar și un lac sărat pe care, o bună parte a anului, poți găsi flamingo roz în habitatul lor natural.

Ungaria

Deși poate nu pare o destinație atât de interesantă, pentru o vacanță, Ungaria ascunde câteva locații numai bune de vizitat. Una dintre ele e capitala, Budapesta, care are una dintre cele mai frumoase priveliști asupra întregului oraș, sus de la cetatate. Pe lângă capitală, mai e lacul Balaton care e un loc perfect de plajă. De asemenea, tot aici poți merge într-un tur al cramelor din estul țării la un preț mai mult decât acceptabil. Perfect pentru iubitorii de vinuri.

Austria

Nu departe de Ungaria se află Austria, care deși poate este mai scumpă ca celelalte destinații menționate mai sus, este un loc perfect pentru pasionații de artă și istorie deopotrivă. Castelele Schonbrunn și Belvedere sunt două dintre cele mai frumoase din Europa, fiind casa a numeroase opere de artă a marilor pictori europeni, incluzând “Sărutul” lui Klimt. Pe lângă aceasta este o destinație perfectă pentru iubitorii de schi, care vor să se bucure de zăpadă în cele mai căutate locații din Europa.

P.S. Târgurile de Crăciun de la Viena sunt un must-see!

Slovacia

Foarte aproape de Austria se află Slovacia, care deși nu pare, este o destinație care împletește natura cu istoria într-un mod unic. Pe de o parte ai Bratislava, capitala Slovaciei, care atrage numeroși turiști în fiecare zi,  și pe de altă parte ai locații ca Munții Tatra perfecte pentru iubitorii de natură.

Gata, acum ai câteva destinații pe care să le vizitezi după terminarea carantinei. Ție ce destinații ți-ar plăcea să vizitezi?

Nu uita să ne urmărești pe Facebook și Instagram pentru mai lucruri despre călătorit și valize, iar pe site găsești cele mai bune oferte!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cos de Cumparaturi

0

Nu ai niciun produs în coș.

Hit Enter to search or Esc key to close
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop